Meteen naar de inhoud

Onze projectscholen

Onze eerste projectschool sinds 2007 heet Felege Abay (vertaling: bron van de Nijl) en is gelegen in het centrum van Bahir Dar aan het Tanameer. De tweede school is gebouwd bij de Shimbit school en ligt in het westen van de stad. De derde school is gerealiseerd bij de Teyma school. die ligt aan de andere oever van de Nijl in het Oosten van de stad. Sinds 2022 hebben we contact met een vierde bestaande school voor Speciaal onderwijs: De Yekatit-23-school. Zij volgen nu ook de cursussen die door Het Centrum Internationaal worden georganiseerd.

Van links naar rechts: Shimbitschool, Yekatit-23 school, Felege Abay school en de Teyma school

Onderwijs​

Samen met de plaatselijke overheid en de universiteit van Bahir Dar.

Eind 2018 – begin 2019 heeft op ons verzoek een onderzoek plaatsgevonden naar de behoeften van ouders en hun kinderen wanneer die de school verlaten en een rol in de maatschappij zouden kunnen gaan vervullen. Wij willen met de uitkomsten van dat onderzoek ons toekomstig beleid gaan bepalen. Eén van de conclusies was dat het ontwikkelen van een voortgezet speciaal onderwijs school een antwoord kan geven op de hulpvraag. Bij het bezoek in november 2019 is samen met de deskundigen en autoriteiten een begin gemaakt om dit uit te gaan werken.

nl_NL

Aanmelden Nieuwsbrief

Wij maken ongeveer 4 x per jaar een nieuwsbrief. Als u die wilt ontvangen, kunt u zich via onderstaand contactformulier (kosteloos) abonneren.