Meteen naar de inhoud

Over ons

Omdat wij willen werken aan een wereld waarin vrede, veiligheid, gelijkwaardigheid, tolerantie, solidariteit en onderlinge respect centraal staan, hebben wij besloten hiertoe een bijdrage te leveren door het ontwikkelen en uitvoeren van een schoolproject voor kinderen met een verstandelijke beperking in Bahir Dar, Ethiopië.

Sinds 2007 actief

In 15 jaar al veel bereikt!

Vijftien jaar geleden hadden we niet kunnen bedenken dat het project in Ethiopië zo succesvol zou uitpakken. In 2007 zijn we gestart met ondersteuning aan een groepje van 7 kinderen met een verstandelijke beperking. Het Centrum Internationaal heeft zich de voorbije jaren gericht op voorlichting, ondersteuning van het onderwijs, het geven van cursussen en het bouwen van scholen. In 2018 is het derde schoolgebouw in gebruik genomen.

De ontwikkeling van het speciaal onderwijs in Bahir Dar heeft sindsdien niet stilgestaan.
Er zijn in 2020 – 2021 diverse cursussen gegeven aan leerkrachten en ouders. De kwaliteit van het onderwijs en het draagvlak in de maatschappij is toegenomen. We zijn begonnen met één en nu zijn er 14 gespecialiseerde leerkrachten. Het Education Department heeft ons gevraagd een 4e (bestaande) school te gaan ondersteunen, de Yekatit 23 school en er zijn contacten gelegd met het voortgezet beroeps onderwijs zodat onze leerlingen een vak kunnen gaan leren.
Deze ondersteuning kunnen we alleen doen met financiële steun van onze sponsors en de steun van de plaatselijke overheid in Bahir Dar.

nl_NL

Aanmelden Nieuwsbrief

Wij maken ongeveer 4 x per jaar een nieuwsbrief. Als u die wilt ontvangen, kunt u zich via onderstaand contactformulier (kosteloos) abonneren.